Ittas Opeles lökte a kerítést bedöntve a HÉV-sínekre az előtte lassító Fiat furgont Óbudán

Összeütközött két személyautó február 10-én kora délután Budapest III. kerületében, a Gróf Esterházy János rakparton, a Hajógyár utcánál, a Hajógyári-sziget hídjánál. Az egyik jármű a HÉV-sínekre csúszott, és akadályozta a forgalmat. A balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Helyszíni információink szerint az Opel a Mozaik utca felől érkezett, a megengedett 50 km/h sebességnél valószínűleg gyorsabban, majd későn észlelte, hogy a Fiat Doblo vezetője a Hajógyári-szigetre való bekanyarodása miatt indexel és lassít, így 15,4 méteres fékút után a furgon hátuljába vágódott.

Az ütközés ereje a Fiatot az elválasztó betonkerítésnek lökte, amelyből két elemet a H5-ös HÉV pályájára döntött, majd a Doblo végül a sínek felett lógva állt meg. Szerencsére éppen nem jött arra szerelvény, így azzal legalább nem ütközött.

Az Opel vezetője a rendőrök kérdésére elismerte, hogy kis mennyiségű alkoholt fogyasztott, valamint a szélvédőt is kifejelte (mivel a légzsák kiszakadt a kormányból az ütközés pillanatában), ezért további vizsgálatok és vérvétel céljából kórházba szállították. A Fiat vezetője és utasa sértetlenül megúszta a karambolt.

A H5-ös HÉV a helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt, mintegy két órán át a Szépvölgyi út és a Szentlélek tér között egy vágányon közlekedett.

Szöveg: OKF és Baleset-Info.hu, fotók: Baleset-Info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply