Őrült kamikaze módjára ijesztgette a szembejövőket egy Hyundai sofőrje a Pesti úton

A közösségi médiában 2021. február 28-án jelent meg videó egy autósról, aki a felvétel szerint Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton többször szándékosan áthajt a szembejövő sávba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította a jármű vezetőjét. A férfit március 2-án közúti veszélyeztetetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, vezetői engedélyét elvették. 

A Fővárosi Főügyészség az ámokfutó letartóztatását indítványozta

az Ügyészség vádiratában olvasható, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi a haladása során, közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül, több alkalommal áttért a szemben lévő forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt. Ennek során egy szemből érkező, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrjét fékezésre kényszerítette, valamint a sofőrnek az úttest jobb oldalán lévő szalagkorlát mellé kellett lehúzódnia, mivel csak így tudta elkerülni a gyanúsított járművével történő ütközést.

A gyanúsított cselekménye közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

A gyanúsított a lakóhelyén, tartózkodási helyén, és telefonon sem, így az általa megadott elérhetőségek egyikén sem elérhető, bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A meglévő adatok alapján, a férfival szemben azért indult több esetben büntető-, illetve szabálysértési eljárás, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével, és agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben, ezért az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétléstől is megalapozottan kell tartani.

Az ügyészség mindezért, valamennyi körülményt mérlegelve, a férfival szemben csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére lát alapot, ezért erre tett indítványt.

Szöveg és video: ugyeszseg.hu, BRFK Információs Portál , POLICE.hu