Ittas ételfutár letarolta a fél utcát, majd a tetejére borult Gyálon

Villanyoszlopnak ütközött és felborult egy személyautó Gyálon, a Pesti úton. Az oszlop veszélyesen megdőlt. A fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltók áramtalanítják a gépkocsit. A helyszínre érkeztek a mentők is.

Helyszíni információink szerint a Toyota Yaris a XVIII. Kisfaludy utcán érkezett nagy sebességgel, majd a  sofőr a Budapest határát jelző táblánál nem bírta bevenni a jobb kanyart. Még Pesten kezdett fékezni, de már Gyálon, a Pesti úton átcsúszott az út bal oldalára, nekiment a járdaszegélynek, felugratott a Kacsóh Pongrác utcai buszmegállóba, itt a levegőbe emelkedett, nekiütközött egy fának, majd az árokban tovább haladva letarolt pár bokrot és kitörte a Pesti út 2. szám előtt álló beton villanyoszlopot. De a Toyota még ettől sem lassult le jelentősen, hanem tovább sodródva egy kisebb fát is maga alá gyűrt, majd egy szakaszon bedöntötte a Pesti út 4. számú ház kerítését, végül a tetejére borult, rá az említett kerítés megmaradt részére.

A Toyotában két fiatal ételfutár utazott, az utolsó címük után siettek (volna) haza Gyálra. Egyikük sem használta a biztonsági övét, illetve a sofőr maga mögött becsatolta, de a csodával határos módon nem sérültek meg súlyosan, a környékbeli lakók húzták ki őket a roncsból. A mentők mindekettőjüket kórházba szállították, valamint mivel az autót vezető fiatalembernél a szonda pozitív értéket mutatott, tőle vért is vettek a Merényiben.

A helyszínelés és a megdőlt oszlop miatt a Pesti út elejét órákra lezárták, a forgalmat önkormányzati utcákra terelték.

Szöveg: OKF, Baleset-Info.hu, fotók: Baleset-Info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply