Ötven kilométeren át menekült a rendőrök elől egy 180-nal is száguldó ittas sofőr

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2022. január 18-án, kora délután, Soltvadkerten a rendőrök – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával – közúti ellenőrzést kezdeményeztek, azonban a gyanúsított az autójával nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről. A férfi menekülése során több KRESZ szabályt megszegett, és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő gépjárművezetőket többször veszélyeztette.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra. Itt megpróbált leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó több rendőrautót, akik a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől. A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt. Ekkor az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki, amire ő hátramenetben elindult, és a mögötte megálló szolgálati autónak ütközött. A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, őt csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni.

Az őrizetben lévő büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Szegedi Járásbíróság ma dönt.

A rendőrség közleménye:

Soltvadkerttől Kecskemétig követték azt a járművet, amelynek sofőrje kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök intézkedés alá akartak vonni egy személygépkocsit Soltvadkert belterületén 2022. január 18-án 14 óra 30 perc körül. A sofőr nem állt meg a rendőri karjelzésnek, hanem járművével továbbment. Az egyenruhások az 54-es számú főút 65000 méteréig követték, ahol 15 óra körül intézkedtek vele szemben. A menekülő férfi útközben több szabálytalanságot elkövetett, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A rendőrök vizsgálják az eset körülményeit.

A fotók az elfogásról és a szemlén készültek.

Fotók és szöveg: ugyeszseg.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply