Peugeot csapta a vétlen Nissant egy Volánbusznak Balatonboglár közelében

Összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és két személygépkocsi a 67-es főút 84-es kilométerénél, Visz térségében. A látrányi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadítottak egy embert az egyik autóból. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók is a helyszínen vannak. Az egységek áramtalanítják a járműveket. A mentők is kiérkeztek.

Az alábbiakban a Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület facebook bejegyzését közöljük:

A riasztást követően 6 percen belül Látrány ÖTE 8 fővel megkezdte a vonulást. A viszi kereszteződésben egy busz és két személygépkocsi ütközött. A kiérkezésünk pillanatában, mint első tűzoltó és mentő egységként mi érkeztünk ki.

Most bátran mondhatjuk, hogy mentő egységként is, hiszen vonulós csapatunk között két mentőápoló is volt, megfelelő felszereléssel ellárva.

A helyszínen egyik személygépkocsiban egy súlyos sérült személyt találtunk, akinek az ajtaja beszorult, így nem fértünk hozzá. A sérültet folyamatosan szóban nyugtattuk, amíg feszítővágóval az ajtaját kinyitottuk. Az eü. személyzetünk a mentők kiérkezéséig nyaki gerinc rögzítést végeztek.

A balatonlelleli mentőtiszti kocsi és mentők kiérkezésekor a sérült személy kiemelését illetve ellátását átvették. A sérült a végtagjait fájlalta. Őt stabil állapotban a mentők elszállították.

A buszon 18 fő utazott, akik nem sérültek meg. Közben a másik sofőrt is megvizsgáltuk, aki nagyon megijedt. Őt szóban kellett nyugtatni. A helyszínt a rendőrséggel, illetve civilekkel közösen biztosítottuk. Áramtalanításokat elvégeztük.

A Balatonboglári ÖTP kiérkezésekor a sérültet már a mentőben feküdt, vizsgálata folyamatos volt. Közben teljes útzár lett elrendelve. Az esethez még egy mentőautó érkezett, de rá szerencsére nem volt szükség. Balatonboglári ÖTP szolgálatvezetője ( aki a Látrány ÖTE parancsnoka) átvette a mentés irányítását, ami ilyenkor kötelező.

Fotók: Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó EgyesületIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.