Rendőrök elől hatalmas sebességgel menekülő lengyel embercsempész ütközött a IX. Gyáli úton

Szerkesztőségünk információi szerint szerda reggel egy lengyel rendszámú Ford Focus ütközött egy Opel Corsa gépkocsival a IX. kerületi Gyáli út és az Ecseri út kereszteződésében.

Értesüléseink szerint a Focus a balesetet megelőzően az M5-ös autópálya bevezető szakaszán a rendőrök elől próbált menekülni, amikor hatalmas sebességgel hajtott be a fenti kereszteződésbe, ahol valósággal kiütötte a szabályosan érkező Opel Corsával gépkocsit.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a Corsa felhajtott az út menti járdaszigetre és egy jelzőtáblának csapódva érte el nyugalmi helyzetét. a Ford többször megpördült, majd a sávok közötti forgalomtól elzárt területen állt meg.

Helyszíni információk szerint a Ford vezetője azért próbált meglépni az őt üldöző rendőrök elől mert a járműben egy lengyel állampolgárságú embercsempész, valamint több török nemzetiségű személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. Továbbá a kereszteződésbe a megengedett sebesség többszörösével hajtott be.

Az illegális migránsokat szállító lengyel rendszámú kocsiból ketten kiugrottak és elfutottak. Egyiküket a rendőrök elfogták, a másik embert a rendőrök keresik. A balesetben megsérült két magyar állampolgárt és a magukat török állampolgárnak valló két sérültet a mentők kórházba vitték. A rendőrök elől menekülő autó további két utasa szintén török állampolgárnak vallotta magát, előállításuk és elszámoltatásuk folyamatban van.

Nem megerősített információk szerint a helyszínre kértek a kutyás egységet is, ugyanis felmerült a kábítószer jelenléte.

Felvettük a kapcsolatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályával, hogy további részleteket megtudjunk. Amint válasz érkezik, frissítjük a bejegyzést.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt a környék útjain hatalmas torlódás alakult ki.

Foto: Baleset-info.hu /minden jog fenntartva/Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

A Corsa műszaki mentését végezte:

trelergoo


Leave a Reply