Rendőrök elől menekülő migránscsempész csapódott kamionba Tatán

A sofőr nem állt meg a rendőri jelzésre, lehajtott az autópályáról és Tatán balesetet okozott.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztály jelzése alapján az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvényében, Tata térségében akartak kivezetni egy járművet 2022. február 2-án 7 óra 30 perckor.

A gépkocsi vezetője nem állt meg, lehajtott a sztrádáról és Tata belterületén hátulról nekiütközött egy kamionnak. A baleset során még egy járműben keletkezett anyagi kár. A szerb honosságú személygépkocsiban az embercsempész mellett 5, magát afgán állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig az országban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A jelenlegi adatok szerint, a balesetben három illegális migráns és a vétlen jármű vezetője könnyebben sérült. Az intézkedések jelenleg folyamatban vannak.A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply