Súlyosan sérült a Jászdózsánál vonattal ütköző furgon vezetője

Személyi sérüléssel járó baleset történt 2021. november 12-én, a kora délutáni órákban Jászdózsa külterületén. Egy nagykátai férfi közlekedett tehergépkocsival a 3229-es számú úton, Tarnaörs felől Jászdózsa irányába. Haladása során a Vámosgyörk-Szolnok vasútvonal kereszteződéséhez érve – a vasúti átjárót biztosító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére – a sínekre hajtott, és összeütközött a Vámosgyörkről Szolnokra 13:10-kor elindult 35724-es számú személyvonattal.

A baleset következtében a tehergépkocsit vezető 58 éves férfi – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A Jászberényi Rendőrkapitányságon a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt az eljárást megindították.

A baleset kapcsán felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy haladásuk során ha vasúti átjárót közelítenek meg lassítsanak, és ezeket a balesetileg frekventált helyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg! Nézzenek körül, és az elsőbbségi szabályokat minden esetben tartsák be! Ha a látási körülmények nem megfelelőek, akkor  – ha szükséges – szálljon ki a járművezető, és győződjön meg személyesen a vasúti átjáróban való biztonságos átkelésről!Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply