Szembement egymással két vonat Tápiószecsőn

A Mávinform tájékoztatása szerint ⚠ Csütörtök késő délutántól vizsgálat miatt Sülysáp és Tápiószecső között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 10-30 perccel hosszabb menetidőre és vonatkimaradásokra kell számítani.

❗ A Keleti pályaudvarról 18:10-kor Békéscsabára induló Békés IC (IC 748) Szolnokig a 18:15-kor induló Z60-as vonat (3318) menetrendje szerint közlekedik, Szolnoktól várhatóan 25-30 perces késéssel indul tovább Békéscsaba felé.

❎ Tápiószecső állomáson 17 óra után néhány perccel a Budapestre tartó Z60-as vonat (3333) annak ellenére indult el, hogy a vasúti jelzőberendezés részére tiltó jelzést mutatott, miközben Sülysáp felől a Szolnokra tartó Z60-as vonat (3356) éppen az állomáshoz közeledett. A két vonat egymástól biztonságos távolságra megállt, balesetveszélyes helyzet nem alakult ki. A Sülysáp irányából érkező vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították le és kísérték be Tápiószecső állomásra. A helyszínelés ideje alatt Sülysáp és Tápiószecső között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, Tápiószecső állomáson is kevesebb vágányon, korlátozásokkal zajlik a forgalom az esti órákban.

Leave a Reply