Tilos jelzésen hajtott be a kereszteződésbe egy Fordos Pesterzsébeten – de jött a furgon

Összeütközött egy furgon és egy személyautó Budapest XX. kerületében, Pesterzsébeten, a Szent Imre herceg utca és a Nagysándor József utca találkozásánál. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A helyszínre várják a mentőket is. A balesetnél forgalmi akadály alakult ki, amely a villamos- és a buszforgalmat is érinti.

A Baleset-info.hu helyszíni forrásból úgy értestült, hogy a képen látható Ford Focus személyautó a Szent Imre herceg utcán közlekedett, amikor a Nagysándor József utcához ért nem várta meg, míg az érzékelős lámpa szabad jelzésre vált, és behajtott a kereszteződésbe, ahol egy Peugeot Boxer furgon bal oldalának csapódott.

A Ford idős vezetőjét, és a mögötte ülő utasát a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

6 thoughts on “Tilos jelzésen hajtott be a kereszteződésbe egy Fordos Pesterzsébeten – de jött a furgon

  1. Igen, csak ez a lámpa rosszul van beállítva! Napi szinten közlekedek arra, ha az autó első kerekével nem a vonalra áll, a lámpa nem érzékeli, sőt, motorost/robogóst sem érzékel! Simán kell ott ácsorogni adott esetben 4-5 lámpaváltást is keresztben, mire előrébb óvakodik az első autós, ha nem ismeri a lámpát. Ezért rutinosabbak, miután megálltunk, ránézünk az első autó kerekére, hol áll és szólunk neki, menjen előrébb, vagy ott öregszünk meg. El tudom képzelni, hogy az öreg már elunta, hogy akár 10-15 percet is ott állhatott és megpróbált átcsorogni. Ez nem mentesíti a felelősség alól, de az a lámpa rossz!

    1. Ha lassan ment volna ( csorog a ) nem törik így össze az autó talán, nem ? Erről az érzékelők lámpáról itt még nem is hallottam, pedig erre járok , itt lakom!

    1. Igen, csak az nem elég! Rá kell állni a vonalra, vagy a büdös életben nem vált a lámpa. Nincs jól beállítva.

  2. Én éjjel busszal jártam arra párszor, amikor a Kossuth Lajos utca felújítása miatt terelve kellett közlekedni a 966-os éjszakaival. Forgalom semmi, de akkor is kellett várni 1-2 percet, mire hajlandó volt váltani a lámpa. Esetleg a programját lehetne módosítani, illetve egy külön jelzőlámpát felszerelni, ami azt jelzi, hogy az útba beépített érzékelő vette a jelzést, hogy ott állsz, és várod a zöld jelzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!