Száguldó Audi tartott tereprendezést a Petőfi híd Pest felé vezető oldalán

Négy személyautó karambolozott Budapest XI. kerületében, a Petőfi hídon, budai hídfő közelében, a Budáról Pest felé vezető oldalon. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat is. Az érintett szakaszon forgalmi akadály alakult ki.

Helyszíni információink alapján az Audi RS4 kombi nagy sebességgel haladt a XI. Irinyi József utcán a Petőfi híd budai hídfőjénél, amikor egy gyors sávváltás közben összeakadt a már megelőzött Renault Megane kombival. A koccanástól mindkét autó irányíthatatlanná vált – a Renault egy Toyota RAV4 bal hátsó lökhárítójának ütközött, majd a villamossínekre csúszott, az Audi viszont elég komoly rombolást végzett: szintén a villamospályára sodródott, majd onnan keresztbe fordulva a külső szalagkorlátnak vágódott, onnét tovább csúszva egy KIA Soulba rohant, amely emiatt megpördült a tengelye körül, az Audi pedig eközben újból a szalagkorlátnak csapódott, majd visszapattant róla és a másik irányba kifarolva végül a sávokon keresztben állt meg.

A Renault-ban apa és fia utazott, az Audit egy fiatal férfi vezette, ahogyan a Toyotát is, a KIA-ban pedig egy fiatal pár ült; a mentők mindenkit megvizsgáltak, de többek között a kinyíló légzsákoknak is köszönhetően senki sem sérült meg. A 4-6-os villamosok helyett mintegy másfél órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek a Corvin negyed és az újbudai végállomások között, a közúti forgalom pedig a villamos pályáján tudott haladni.

Fotók + szöveg: Baleset.Info-hu

Update: friss infó, hogy a Rendőrség elsődleges megállapítása szerint a Renault vezetője váltott szabálytalanul sávot, de akkora volt a sebességkülönbség, hogy (legalábbis szerintünk) a Renault sofőrje vagy nem észlelhette az Audit, vagy úgy látta, még nagyon messze van, amikor elkezdett sávot váltani.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

2 thoughts on “Száguldó Audi tartott tereprendezést a Petőfi híd Pest felé vezető oldalán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error: Hozzáférés megtagadva !!