Tragédia Berzencén: Halálra gázolták a közút munkását

Az Atádhír tájékoztatása szerint pénteken délelőtt Berzence külterületén végzett útjavítást a Magyar Közút, amikor a forgalomelterelő jelzőőrt elgázolta egy kisteherautó.A 681-es út Berzence és Nagyatád közötti szakaszán, kb. 9 óra 20 perckor történt a tragikus kimenetelű közlekedési baleset. Egyelőre ismeretlenek a körülmények, a hatóságok ezekben a percekben igyekeznek rekonstruálni a történteket. Szemtanúk szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. figyelemfelhívó, lassítást jelző táblája jól láthatóan kint volt, egyértelműen jelezte az arra haladó járműveknek, hogy forgalmi akadályra számítsanak.

A halálos baleset körülményeit egyébként a Nagyatádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya igyekszik kideríteni.

Az Atádhír munkatársának a helyszínen a közút egyik dolgozója elmondta: az eset előtt két perccel cserélt a kollégájával, addig ő irányította a forgalmat. Amikor a gázolás történt, ők háttal álltak az esetnek, annyit láttak aztán, hogy a kisteherautó messzebb állt meg. Egyébként, mint kiderült, Nagyatád felől haladt Berzence irányába.

Egy fiatal sofőr vezette, az ország más vidékéről való. A fiatalember a helyszíneléskor a földön ült, egy pléddel letakarva, láthatóan összeomlott, talán sokkot kapott, falfehéren meredt maga elé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hónapokban több figyelemfelhívó videót is közzé tett olyan balesetekről, amelyek során egy útpályán munkálatokat végző gépükbe hajtottak. Ezen a felvételen a leállósávon haladó, és ott szabályosan dolgozó, kaszálási munkákat végző közutas gépbe csapódott be egy személygépkocsi.

Szöveg és kép forrása: Atádhír / Röhrig Dániel