Tragédia: meghalt az Opel vezetője, aki egy sódert szállító nyerges vontatóval ütközött

Összeütközött egy sódert szállító nyerges vontató és két személygépkocsi Dunavarsányban az 5202-es úton a 6-os kilóméterszelvényében.

A műszaki mentést végző szigetszentmiklósi hivatásos és délegyházi önkéntes tűzoltók az egyik autóból feszítővágóval szabadítottak ki egy embert, majd kiemelték és átadták őt a mentőknek. Az egységek áramtalanítják a járműveket.

A baleset következtében az egyik személygépkocsit vezető 67 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a balesettel érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, azt a mentési munkálatok és a helyszínelés előrehaladtával fokozatosan teszik majd szabaddá. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát. 

A Baleset-info.hu szerkesztősége a helyszíni információi szerint a Rukkel tó felől az 51-es út felé egymás mögött tartott a képen látható Opel Corsa gépkocsi és a kombi Ceed gépkocsi. A Corsa vezetője menet közben vélhetően rosszul lett, amitől elvesztette az uralmát a gépkocsi felett, ami áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és egy szemből érkező sódert szállító nyerges vontató második tengelyének ütközött.

A nyerges próbálta elkerülni a balesetet azzal, hogy a teherautót az út széle felé irányította, de vélhetően az árok közelsége miatt visszarántotta a kormányt, ami ettől bebicskázott, és a Corsa mögött érkező Kia gépkocsinak ütközött, amit az út menti árokba lökött.

Sajnos a Corsa bal első légzsákja az ütközés következtében nem lépett működésbe, csak az jobb oldalon. Továbbá a balesetben meghalt férfi nem használta a biztonsági övet.

Fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjenek!

Foto: Baleset-info.hu / Kovács Attila – Minden jog fenntartva!Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply