Tragédia: vélhetően öngyilkossági szándékból hajtott a furgonos a sínekre Bágyogszovátnál

A Katasztrófavédelem tájékoztatása alapjwn5vonattal ütközött egy kisteherautó a Győr-Moson-Sopron megyei Bágyogszovát határában lévő vasúti átjárónál, a 8511-es út 9-es kilométerénél, az M85-ös autóút közelében. A szerelvény körülbelül kétszáz méteren keresztül tolta maga előtt a járművet, amely beszorult a vonat alá, a szerelvény pedig leszaladt a sínekről.

A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az érintett szakaszon a vasúti és a közúti forgalmat is leállították.

A gépkocsit vezető 40 év körüli csornai férfi a helyszínen életét vesztette.

A közleménye szerint Halálos kimenetelű vasúti baleset történt 2021. december 31-én 9 óra 17 perckor a 8511-es számú úton lévő vasúti átjáróban, Bágyogszovát térségében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy kisteherautó vezetője – eddig tisztázatlan okok és körülmények között – a fényjelző készülék tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, a vasúti sorompót átszakítva az átjáróba hajtott egy éppen arra közlekedő szerelvény elé. Az ütközés következtében a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A szemle és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon a vasúti és a közúti forgalom szünetel.

A baleset miatt az InterCity vonatok helyett Csorna és Kóny állomások között vonatpótló autóbusz, Kóny és Győr állomások között FLIRT motorvonat közlekedik, Győrben ismét IC szerelvénybe kell átszállni utasainknak.
A személyvonatok helyett Csorna és Enese állomások között közlekednek a vonatpótló autóbuszok a helyszínelés ideje alatt.
A baleset miatt jelentős késések is előfordulhatnak – áll a Mávinform közleményében

Az eset miatt mintegy 250 méter hosszan rongálódott a vasúti pálya.

Foto: MTIIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply