Ittas kamionos tarolt le egy Daciat, ketten szörnyethaltak Szany és Marcaltő között

Két személyautó és egy sódert szállító nyerges vontató karambolozott a 8408-as számú út 13-as kilométerénél, Szany és Marcaltő között csütörtökön kora délután. A teherautó a baleset következtében a szalagkorlátot átszakítva az árokba borult, az egyik személygépkocsiba több ember beszorult. A balesethez riasztott csornai, kapuvári és pápai hivatásos, valamint szanyi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével vágták le a személyautó tetejét, valamint megbontották a szalagkorlátot, az összetört autóba szorult három embert ezután tudták kiemelni és átadni a mentőszolgálatnak. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és biztosították a baleset helyszínét.

A mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Információink szerint a Volvo kamion sofőrje ittas állapotban vezette járműszerelvényét, egy kanyarban átsodródott a bal oldalra, ahol először érintőlegesen ütközött egy Suzukival, majd belerohant a Suzuki mögött haladó Daciaba, végül a szalagkorlátot átszakítva a több méter mély árokba borult.

A Dacia vezetője és a mögötte utazó férfi életét vesztette, a jobb első ülésen ülő, szintén férfi utas súlyosan, a jobb hátsó ülésen utazó lány pedig könnyebben sérült meg. A Suzukit vezető hölgy és az ittas kamionsofőr szintén könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotók: Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Műveleti SzolgálatIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply