Ügyészség: Ittasan hajtott szomszédja kerítésének

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves litkei férfival szemben, aki ittasan vezetve már majdnem hazaért, mikor gépkocsijával lerombolta szomszédja kerítését.

A férfi 2021. január 30-án 16 óráig egy barátjánál italozott, majd gépkocsival indult haza, vérében 1,67 ezrelék alkohollal. Már majdnem hazaért, mikor ittassága miatt elvesztette uralmát autója fölött, ami a bal oldali útpadkán keresztül lehaladt az úttestről, és a szomszéd lakóház kapuoszlopának ütközött, kidöntve annak kapuját is.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járásbíróság előtt, vádiratában pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.

Az ittas vezetőre azonban nemcsak büntetőjogi jogkövetkezmények várnak: Mivel vezetői engedélye nincs, a gépkocsi pedig nem rendelkezett forgalmi engedéllyel és kötelező felelősségbiztosítással, az ügyben eljáró rendőrök szabálysértési feljelentést is tettek ellene, továbbá a balesettel okozott anyagi kárt is meg kell térítenie.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!