Újabb felvételek a Sopron és Ebenfurt között borulással végződő vonatbaleset helyszínéről

Hírportálunk információi szerint súlyos vasúti baleset történt Münchendorfnál hétfő este.

Az első információk szerint Sopronból az ausztriai Pozsonyligetfalura tartó Soproni székhelyű Raaber Bahn cég vonatának első egysége ismeretlen okok miatt kisiklott. Az eset során a szerelvény az első és második kocsija a pálya mellett felborult.

Az eset során a mozdonyvezető beszorult, őt hidraulikus mentőberendezéssel kellett kiszabadítani a tűzoltóknak, számos sérültet pedig a baleset helyszínén láttak el mentőszolgálat munkatársai.

Miután az ÖBB földelte a felsővezetéket, minden vagonban sérültek után kutattak a mentésben résztvevők. A legfrissebb információk szerint nyolcan könnyebben és hárman súlyosan sérültek, egy ember beszorult a vonat alá és meghalt a balesetben.

Az osztrák rendőrség és az osztrák Állami Bűnügyi Rendőrkapitányság egész éjszaka nyomozást folytatott a baleset körülményeinek felderítésére. A tűzoltóság a baleset helyszínét nagy területen sürgősségi járművek villanyoszlopaival, reflektorokkal és különféle speciális berendezésekkel világította meg. 

A balesetnek minimum egy halálos áldozata van, továbbá több ember válságos állapotban van, őket mentőhelikopterrel a bécsi és StPölten-i kórházba szállították. A mozdonyvezető súlyosan sérült.

Az osztrák vasúti társaság közleményében olvasható, hogy Baleset miatt Achau és Wampersdorf vasútállomás között 2022.05.10-ig 12:00 óráig nem lehet közlekedni.

Achau vasútállomás és Wampersdorf vasútállomás között sínpótló szolgáltatást állítottunk be. Nyomatékosan javasoljuk azoknak a mozgáskorlátozott utasoknak, akiknek segítségre van szükségük akadálymentes utazásukhoz, hogy utazásuk megkezdése előtt vegyék fel a kapcsolatot az ÖBB ügyfélszolgálatával.

Foto: ÖAMTCIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Foto: Pressestelle BFK Mödling / Derkits / Buhn

Leave a Reply