Végleg el volt tiltva a járművezetéstől, mégis cserbenhagyásos balesetet okozott

A Balassagyarmati Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést és végleges hatályú járművezetéstől eltiltást indítványoz annak az 52 éves kazári motorosnak, aki már korábban is el volt tiltva a vezetéstől, mégis vezetett, ennek során balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott.

A férfit 2003 óta már háromszor is végleges hatállyal tiltotta el a közúti járművek vezetésétől a bíróság sorozatos ittas járművezetései miatt. Ennek ellenére 2021. június 15-én ismét ittasan vezette – forgalomból kivont – motorkerékpárját. Mátraszele belterületén úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. A járőrök a motorost a helyszínen ellenőrizték, amely során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. 

2021. augusztus 7-én, délután 4 órakor ugyanezt a motort vezette Vizslás lakott területén. Egy egyenes útszakaszon áttért a terelővonalon és egy szemből érkező gépkocsi visszapillantó tükrének ütközött. Az ütközéstől szétrobbant tükör és annak szilánkjai a nyitott bal első ablakon keresztül az utastérbe repültek, és csupán a véletlenen múlt, hogy a vezető avagy a két utasa nem szenvedtek sérülést. A csattanás után a motorkerékpár vezetője megállás nélkül elhajtott, nem győződött meg arról, hogy az általa előidézett baleset következtében valaki segítségnyújtásra szorul-e.

A rendőrök a nyomozás során megállapították azt is, hogy a férfi a motorkerékpárral a baleset során hatósági jelzés nélkül vett részt a forgalomban, ugyanis a hatóság tagjai a motor rendszámát egy korábbi ellenőrzés során bevonták. A sofőr ezen kívül vezetői engedéllyel sem rendelkezett, mivel a Salgótarjáni Járásbíróság és a Balassagyarmati Törvényszék a járművezetéstől véglegesen eltiltotta.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a cserbenhagyás, a júniusi ittas járművezetés és a két eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt benyújtott vádiratában 3 év börtönbüntetés, 3 év közügyektől eltiltás és újabb végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a 111.865 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply