Vélhetően szándékosan vezették a Mazdát a kamionnak Soltvadkertnél

Csütörtökön kora este adtunk hírt arról, hogy egy személygépkocsi és egy kamion frontálisan ütközött az 53-as számú főúton.

A rendőrségi közlemény szerint 2022. március 17-én 15 óra 55 perc körül az 53-as számú főút 36-os kilométerénél, Soltvadkert térségében eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy kamion.

A balesetben a Mazda vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A helyszínelés idejére az érintett szakaszt lezárták. A forgalmat Kecel és Kiskunhalas felé terelték a rendőrök. 

Jelentkezett az a szemtanú, aki elsők között értesítette a segélyhívót:

Amint meghallottam a becsapódást, egyből értesítettem a segélyhívót. A baleset helyszínétől kb 50 méterre tartózkodtam. Felfigyeltem egy szirénára ami nem mindennapi hangú volt . Nap, mint nap megy el azon az úton mentő vagy tűzoltó. A szirénázás Kiskőrös irányából gyorsan közelített, de előbb egy ezüst színű autó húzott el nagy sebességgel és utána a rendőrautó, megkülönböztető jelzéssel. Nem fordultam utána, olyan gyorsan mentek, de tized másodperc múlva már hatalmas dörrenés hallatszott és egyből gondoltam, itt nagy a baj.

Az autó a belerohant egy kamion üzemanyag tankjába, ami egyből kiszakadt és ömlött az olaj belőle. Az ütközés erejétől az autó eleje felismerhetetlenné tört. A rendőrautó után nyomban még több szirénázó rendőrautó érkezett (még szemből is). Látottak alapján azt gondolom, hogy az autót több irányból üldözték.

Az egész cselekvés 2 perc alatt lezajlott. A gépkocsi vezetője láthatóan nagyon súlyosan sérült. A feje komoly sérülést szenvedett. Amikor ott voltam, még életben volt, mert reagált. Sajnos a mentőszolgálat munkatársai nemigen tudták mozgatni, mert a gépkocsi súlyosan sérült, és nehezen lehetett a sérülthöz férni. Aggodalomra adott okot nekem, hogy a helyszínen próbálták újraéleszteni. Idő közben megérkeztek a Katasztrófavédelem munkatársai is, akik megpróbálták feszítővágó segítségével kiszabadítani a sérültet, de akkor már látható volt, hogy minden igyekezet ellenére a gépkocsi vezetőjét nem sikerült megmenteni. Szomorú. Eléggé felzaklatott.

Idő közben egy másik olvasónk is jelentkezett, aki olvasta a csütörtöki bejegyzésünket, és a bejegyzéshez az alábbiakat fűzte hozzá:

Én annyit tudok az esetről, hogy a gépkocsi vezetője egy családi nézeteltérést követően ült autóba, majd nagy sebességgel elhajtott. A család tagjai egyből értesítették a rendőrséget, akik egy esetleges súlyos balesetet megelőzve több rendőrautóval próbálták megállítani a száguldó autóst. Több irányból próbálták megállítani a járművet, de az igyekezet nem vezetett eredményre, ugyanis a gépkocsi a kamion benzintankjának rohant.

Fotók: Soltvadkert Város Önkormányzati Tűzoltó ParancsnokságaIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply