Vétlen mentőautó csapódott árokba a Szerencs és Prügy között történt frontális karambolban

Rendőrség közleményében olvasható, hogy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2022. január 14-én, 10 óra körül Szerencs közelében, a 3622-es számú úton. Egy autó vezetője Szerencs irányából Prügy felé tartott, amikor az elsődleges adatok szerint feltehetően a jeges úttesten megcsúszott, és áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy mentőautónak. A balesetben az autó vezetője, a mentőápoló, a mentőautó sofőrje, és a szállított beteg is megsérült. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a rendőrség lezárta a balesettel terhelt útszakaszt. A rendőrök a forgalmat Prügy felé terelték.

Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint összeütközött egy személyautó és egy kisbusz a Szerencs és Prügy közötti útszakaszon. A karambol következtében a kisbusz az árokba hajtott. A balesethez a szerencsi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A Globo Televízió facebook oldalának bejegyzése szerint egy Skoda SuperB típusú személygépjármű Szerencs irányából haladt Prügy felé, amikor a taktaszadai elágazás után megcsúszott, majd áttért a szemközti sávba, ahol Prügy felől egy mentőautó szabályosan közlekedett. A frontális ütközés következtében a mentőautó a jobboldali vízelvezető árokban állt meg, míg a Skoda az úttesten keresztbe fordulva . A személygépjármű motorja az ütközés következtében kiszakadt az autóból, ami a szántóföldön állt meg. A helyszínen szerzett információk szerint a balesetben négyen sérültek meg, a mentőben a gépkocsivezető súlyosan, a szakápoló és a beteg, valamint a Skoda sofőrje könnyebben. A baleset körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Foto: Globo Televízió / minden jog fenntartva /

A műszaki mentést végezte:

One thought on “Vétlen mentőautó csapódott árokba a Szerencs és Prügy között történt frontális karambolban

  1. A videón látszik, hogy a skoda jobb első gumija a kötelező forgásiránnyal ellentétesen van felszerelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error: Hozzáférés megtagadva !!