VIDEO: 100 km/h-s sebességgel bombázza le egy Ford a Közutas energiaelnyelőt az M6-oson

Korábban hírt adtunk arról, miszerint egy munkavégzést biztosító energiaelnyelő berendezésnek ütközött május 5-én csütörtökön délelőtt egy személyautó az M6-os autópálya 21-es kilométerénél, Érd közelében.

Az összetört személyautó forgalmi akadályt okozott. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnöksége az M6-os fővároshoz közeli szakaszán a belső sávban végzett mozgó terelés mellett szemétszedési munkákat az elválasztósávban.

A munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettünk be, erre külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak a szakembereink, egy új digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is előre jeleztük a munkavégzést. 👷🏻‍♂️

Egy jól belátható, egyenes szakaszról van szó, sokan ezért időben besoroltak, de néhányan az utolsó pillanatban kerülték ki a járművünket. Az egyik kisteherautó is ugyanezt a manővert hajtotta végre, a mögötte lévő autónak viszont már nem volt esélye és belecsapódott az energiaelnyelőbe. Ezt a gépre telepített kameránk premier plánban rögzítette. Viszont az eszköz ellátta feladatát, nem sérült meg senki, sem a kollégáink, sem a balesetező járműben utazók. Amíg kiért az @orszagosmentoszolgalat , a @katasztrofavedelem_hivatalos és a @police_hu , addig szakembereink beültették őket a járműveinkbe.

Az energiaelnyelő így mehet a roncstelepre és a teherautó digitális kijelzője is megsérült. Kérjük, figyeljétek az előjelzéseket, a forgalmat, a környezetet, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

Érdekesség 1: a 60-as sebességkorlátozásnál inkább 80-100 körüli tempóval mentek el a munkaterületnél az autók. 😕

Érdekesség 2: havonta átlagosan 2 energiaelnyelőt törnek össze autósok. ☹️Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Fotó: PMKI Érd HTP

A bejegyzés elkészítésében közreműködött:

Leave a Reply