VIDEÓ: délkeleti vendégmunkások elgázoltak a járdán sétáló 11 éves lányt, majd elmenekültek

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt öt román férfi ellen, akik autójukkal elütöttek egy 11 éves kislányt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az öt román férfi dolgozni érkezett Magyarországra. 2022 januárjában, a reggeli órákban, egy Győr melletti településen haladtak munkahelyükre, a járművet az egyik vádlott vezette.

Közlekedésük során a járművezető az előtte haladó gépkocsitól későn észlelte, hogy a kislány és nagymamája az út szélén kerékpároznak. Hirtelen akarta őket kikerülni, azonban elvesztette uralmát az autója felett, és a sodródó járműve elejével elütötte a kislányt. Az ütközéstől a gyerek az út melletti füves területre esett, kerékpárja pedig kb. 21 m-t repült.

A gépkocsi elfordulva sodródott az út melletti ingatlan kapubejárójába, és amikor megállt, abból mind az öt vádlott kiszállt. Közülük azonban egyik sem ment oda a földön fekvő sértetthez, hanem mintegy fél perc múlva sietve visszaültek az autóba és elhajtottak a helyszínről. Az ütközéstől a jármű első rendszámtáblája is leesett, amit a vádlottak ott is hagytak.

A kislány csodával határos módon „csak” nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a sofőrt minősített segítségnyújtás elmulasztásával, négy társát e bűncselekmény alapesetével vádolja. A sofőrrel szemben három évig, társaival szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottakkal szemben a bíróság pénzbüntetést is szabjon ki, és a vezetőt tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányág rendőrei jártak el, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A cselekményt rögzítő kamerafelvétel az alábbi linken tekinthető meg:Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply