Videó: kiderült, mi okozta a balesetet az Árpád hídon

Április 2-án az Árpád híd Pest felé vezető oldalán történt a baleset, a padkának, majd az oszlopnak ütközött egy autós, Krisztián, aki megszerezte a híd biztonsági kamerájának felvételét, amelyet elküldött a bpiautósoknak.A videón jól látható, hogy a balesetet elszenvedő sofőr vétlen volt, nagy sebességgel kanyarodott elé egy terepjáró. 

„A margitszigeti felhajtóról egy autó kikanyarodott elém, én pedig a külső sávban haladva a balesetet fékezéssel, dudálással, illetve balra kormányzással kerültem el, aminek következtében legalább háromszor megcsúszott az autóm, mire negyedszerre már nem sikerült ellenkormányozni, és a kocsi a jobb oldalával, kilinccsel előre a sínekre csapódott fel, majd jobb elejével nekivágódott a középső oszlopnak” – mesélte a férfi a baleset körülményeiről. 

Beszámolt arról is, hogy az az autó, a szürke vagy ezüst színű városi terepjáró, ami kihajtott elé, a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott, ám voltak, akik segítettek neki.

„Hozzám két ember jött azonnal, akik kiemeltek az autóból. Az első kérdésem az volt hozzájuk, hogy látták-e, tudnának-e tanúskodni. Nem is kellett mondanom, hogy mi történt, mondták, hogy igen, látták… kijöttek elém, és tanúskodnának”

– emlékezett vissza a történtekre a baleset elszenvedője, aki elmondta, hogy nem messze mögötte egy mentő haladt. A benne ülő mentősök észlelték, hogy mi történt, és azonnal megálltak, így ő a baleset után pár perccel már az autójukban volt, és szerencsére megúszta a dolgot komolyabb sérülések nélkül.

A Totalcar a közlekedési balesetet behatóbban is megvizsgálta, a cikkben részletes elemzés található erről.

A bejegyzés forrása: Bp-i autósok.hu