VIDEÓ: büntetőfékezésből adódó tömegbaleset az M1/M7 bevezető szakaszán

A történetben egy Peugeot, egy Toyota, egy Skoda és egy Jeep volt érintett.

2022. január 8-án adtunk hírt arról, hogy személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, amely az M1-es és az M7-es közös bevezető szakaszán, a 12-es km-nél történt szombaton délután.

Szerkesztőségünk információi szerint a baleset előtt sávot szeretett volna váltani a képen látható Peugeot vezetője, de nem kapott elsőbbséget a Toyota sofőrjétől.

A Peugeotot vezető autós felkapta a vizet azon, hogy a másik sofőr nem adott neki elsőbbséget, ezért a 12-es kőnél a Toyota elé kanyarodott, majd vezetője beletaposott a fékbe, annak érdekében, hogy megbosszulja az előzőeket, de a mögötte érkező Toyota vezetőjének már nem volt esélye arra, hogy időben megálljon. A Toyota ezért belecsúszott a Peugeotba, majd az összeütközött autókba másik három személyautó, egy Skoda Yeti és egy Jeep Cherokee is belerohant.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

A Magyar Közút felvette a teljes történést

A Magyar Közút instagram oldalán jelent meg egy videó, mely teljes mértékben felveszi a büntetőfékező balesetet. A Videó alatt az alábbi szöveg olvasható

Szombat délután az M1 – M7 közös bevezetőjén a forgalomfigyelő kameránk premier plánban rögzített egy büntetőfékezést és az amiatt bekövetkező balesetet. A felvételeken az látszik, hogy a távolból érkezik egy szürke kisfurgon, aki először hirtelen sávot vált egy jármű mögött, majd gyorsan bevág elé, és állóra fékez a gyorsforgalmi úton, így a mögötte lévő autósoknak is meg kell állni, többeknek sikerül, de az egyik autós hiába vészfékez és próbál elmanőverezni, nem tudja elkerülni az ütközést és több autónak is nekicsapódik.

A helyszínre a rendőrség és a mentőszolgálat szakemberein kívül társaságunk útellenőre is a helyszínre sietett, hogy biztosítsa a helyszínt. A videóból is jól látható, hogy mennyire balesetveszélyes és akár személyi sérüléssel járó esetek is történhetnek ilyen helyzetekből.

A büntetőfékezés nem menő , ne kövessétek a példájukat , magatok és a többi közlekedő biztonsága érdekében!

Foto: Baleset-info.hu / minden jog fenntartva/:

A Skoda műszaki mentését végezte:

Leave a Reply