Videón, ahogy 160 körül próbálta bevenni a Fordos a balatonakarattyai körforgalmat

Súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a budapesti férfit, aki óriási sebességgel hajtott be egy Balaton- parti körforgalomba, melynek következtében utasa és ő maga is súlyosan megsérült.

A Veszprémi Járási Ügyészség vádirata szerint a 66 éves elkövető 2021. január 19-én este személygépkocsival Balatonakarattya irányába haladva 157 km/órás sebességgel közlekedett Balatonfőkajár külterületén, a 710-es főúton, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 60 km/óra. A férfi ezért későn vette észre az útkereszteződésben lévő körforgalmat, amelybe 156 km/órás sebességgel hajtott be, majd a körforgalom közepébe ütközve a jármű a levegőbe emelkedett, átrepült a körforgalmon és a túloldali árokba csapódott.

A baleset következtében az autó hátsó ülésén biztonsági öv nélkül utazó nő fejsérülést, illetve számos, töréssel és zúzódással járó sérülést szenvedett, melyek részben súlyos egészségkárosodásnak minősülnek.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és felfüggesztett fogházbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Szöveg és foto: Ügyészség.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply