Videón, ahogy a Békéscsabára tartó személyvonat kisiklik Szegednél

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat (7726) egyik mozdonya és egy személykocsija Szeged-Rókus állomáson kisiklott. A balesetben nem sérült meg senki. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt korlátozásokra kell számítani,  a Szeged-Békéscsaba vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani. Szeged és Szeged-Rókus között pótlóbuszok közlekednek a műszaki mentés befejezéséig.

Pótlóbuszra kell átszállni először a Békéscsabáról 14:45-kor Szegedre indult személyvonat (7715) utasainak Szeged-Rókuson. A másik irányban először a Szegedről 16:21-kor Békéscsabára induló személyvonat (7706) utasait szállítja pótlóbusz Szeged-Rókusig.

A balesetben érintett, Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat (7726) az útvonala további részén kimarad a menetrendből, utasai a következő, Szeged-Rókusról 16:33-kor induló személyvonattal (7706) utazhatnak Békéscsaba felé, mely késéssel közlekedik.

A Szeged.hu értesülései szerint egy Szilit (V43 sorozatú mozdonyt) akartak átszállítani Békéscsabára. A helyszínen az is kiderült, hogy a V43-as mozdony négy tengellyel, mögötte a személykocsi két tengellyel siklott.

Frissítés 18:42-kor:
Engedélyezték a vonatközlekedést Szeged-Rókus és Szeged-Rendező állomás között, így már a műszaki mentés ideje alatt sem kell pótlóbuszra átszállni. Szeged-Rókus állomáson egyelőre kevesebb vágányt használhatnak a vonatok, ezért a vonattalálkozásokat a szomszéd állomásokon bonyolítják le, így a Szeged-Békéscsaba vonalon 15-20 perces késésekre továbbra is számítani kell.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Foto: Mávinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.