Videón, ahogy mentik az M5-ösön elalvás miatt felborult, majd kigyulladt autószállító vezetőjét

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint felborult, majd kigyulladt egy autószállító kisteherautó az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, a 88-as kilométernél. A helyszínre a kecskeméti hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik három habosított vízsugárral oltják a lángokat. A munkálatok idejére a sztráda érintett szakaszát teljes szélességében lezárták

Információink szerint a képen látható román rendszámú autószállító tréler haladt az M5-ös autópályán, amikor menet közben elaludt. Ennek hatására a gépkocsi irányíthatatlanná vált, felborult, majd kigyulladt. Értesüléseink szerint a gépkocsi vezetője több mint 24 órája alvás nélkül úton volt, és ez vezetett ahhoz, hogy menet közben elaludt.

A Győrplusz.hu oldalnak nyilatkozott az egyik résztvevő, aki a mentésben aktív szerepet játszott:

„Az RC Pannonhalma 2020 tagjaival tizenegyen keltűnk útra Székelyudvarhelyre, ahol Böjte Csabával találkozunk majd, mert adományokat viszünk nekik. Az M5-ös autópályán haladtunk, amikor Kecskemét és Szeged között észrevettünk egy balesetet: egy autószállító tréler rajta 4 személyautóval felborult. Mi értünk oda elsőként és tudtuk, hogy cselekednünk kell!” – kezdte Gergő, majd azzal folytatta, hogy sok mindent próbáltak, hiszen a román sofőr a fülkébe szorult, az idő pedig ellenük dolgozott.„Az ablakot is próbáltuk betörni, de semmi nem sikerült, így egyértelmű volt, hogy a közlekedési táblát kell annyira elhajlítani, hogy kinyithassuk az ajtót. Felmásztunk a roncsra, de lentről is segítettek. Végül sikerült annyira elnyomnunk a táblát, hogy a sofőr ki tudott bújni megnyílt résen. Utána többen próbáltak oltani is, de az már nem sikerült, a tréler teljesen kiégett.”

A sofőr nem beszélt magyarul, így angolul kommunikáltak vele Gergőék, amelyből kiderült, hogy elaludhatott a volánnál. Sokkos állapotban volt, ami nem csoda egy ilyen baleset és kimenekítés után.

„Hálásak vagyunk, hogy segíthettünk, s hogy talán az utolsó pillanatokban sikerült megmenteni egy ember életét. Nem volt kérdés, hogy azonnal megállunk, leállítjuk a forgalmat és valamit kitalálunk. Vigyáznunk kellett persze magunkra is, de ebből is látszik, hogy Isten áldása itt van velünk.” – zárta Tálos Gergő, aki társaival, a RC Pannonhalma 2020 tagjaival már ismét úton van Böjte Csabáékhoz.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply