Villamosnak rohant egy eszméletlen sofőr a Rákóczi hídon

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. július 22-én 18 óra 40 perc körül Budapest IX. kerületében, a Rákóczi híd pesti hídfőjénél egy személyautó összeütközött egy villamossal. A balesetben egy ember megsérült.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a forgalom a Budáról Pestre tartó oldalon egy forgalmi sávon halad; torlódásra kell számítani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

A Baleset-info.hu információi szerint egy focizásból tartott hazafelé a képen látható Ford Focus típusú személyautó vezetője, amikor a Rákóczi híd budai hídfőjénél félreállt, mert valószínűleg már akkor sem érezte jól magát.

Kis idő elteltével folytatta útját Rákóczi hídon Pest irányába, amikor vélhetően, cukorbetegsége miatt eszméletét vesztette. Ennek következtében elvesztette az irányítást a gépjárműve felett, amely a Közvágóhíd megálló külső elválasztó szegélyére sodródott, kidöntötte az elválasztó korlátokat, majd a megállóban várakozó 1-es villamos hátuljába csapódott.

A személyautó vezetőjét sokkos állapotban emelték ki a roncsból, nem emlékezett még a nevére sem. Az ellátását a Fővárosi Hivatásos Tűzoltóság doktorszolgálata kezdte meg.

Nagy szerencse, hogy a megállóban tartózkodott villamos ugyanis az irányíthatatlanná vált gépjármű akár a megállóban tartózkodó emberek közé is repülhetett volna.

A sofőr az ellátást követően magához tért, segítséggel, de saját lábán szállt be a mentőautóba. Őt további vizsgálatokra a helyszínről kórházba szállítottak.

A roncsot a BKV Műszaki Zavarelhárító daruja emelte le a sínről.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején az 1-es villamost a Budafoki út/Dombóvári út és a Népliget között pótlóbusszal pótolták.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk.
Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!