Vonat és kamion ütközött Sátoraljaújhelyen, a szerelvény kisiklott és egy raktárépületben landolt

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kisiklott, és egy telephely mintegy száz négyzetméteres tárolóépületébe csúszott annak a motorvonatnak az első kocsija, amely egy kamionnal ütközött össze Sátoraljaújhelyen, a 37-es főút egyik vasúti átkelőjében, a Pataki utca közelében. A szerelvényen összesen öten utaztak, mindannyian leszálltak. A balesetnél, amelyhez a mentőket is riasztották, a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egységek átvizsgálták a vonat vagonjait, és áramtalanították a kamiont. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A 37-es főút érintett szakaszát lezárták, és szünetel a vonatforgalom is.

Aa Mávinform közleményében olvasható, hogy Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor elindult (5228-as számú) személyvonat a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött. Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor. Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az első része kisiklott, a felsővezeték is leszakadt. A jelenlegi információk szerint hatan utaztak a vonaton, közülük a mozdonyvezető  súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba szállították. A vonaton mások nem sérültek meg.

A műszaki mentést követő helyreállítás akár több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között. Az átszállások miatt 15-20 perccel hosszabb menetidők várhatók Miskolc és Sátoraljaújhely között.

Update: információink szerint a kamion vezetője a balesetet megelőzően epilepsziás rohamot kapott, melytől a kamion irányíthatatlanná vált, ami végül a vonatnak ütközött.

Foto: MávInform.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply