Vonattal ütközött egy autó Vassuránynál

 

Vonat oldalába hajtott egy Opel Vassurányban, a sofőr nem sérült meg

 

A balesethez a szombathelyi hivatásos tűzoltókat riasztották.

A Sopron felé közlekedő vonat oldalába hajtott egy személyautó csütörtökön délelőtt Vassurány határában. Az autó lepattant a vonatról és sem a személygépkocsiban, sem a vonaton nem sérült meg senki. 

Helyszín: Vassurány, Petőfi utca

Teljes útlezárás mellett tartott a helyszíni szemle és a műszaki mentés Vassuránynál, ahol 11 óra után néhány perccel a működő és tilos jelzést adó fénysorompó ellenére vonat oldalába hajtott egy Opel. A személyautó Salköveskút felől tartott Vassurány irányába és a sofőr eddig tisztázatlan okból nem vette észre a piros jelzést.  A sínekre azonban már nem tudott ráhajtani, mert az érintett szakaszon 120 km/órás sebességgel haladó szerelvény odaért. Az autó így a vonat oldalának ütközött, a forgóváznál és a nagy sebességgel haladó szerelvény leborotválta a jármű elejét, de nem gyűrte maga alá az autót.

A vészfékező vonaton kb. 50-en utaztak és senki sem sérült meg. A szerelvény 330 méterre állt meg a kereszteződéstől.

A mentők megvizsgálták az autó vezetőjét, de nem kellett kórházba szállítani. A vonat azonban nem folytathatta az útját a rongálódás miatt. Az utasokat vonatpótló autóbusz szállította el, míg a szerelvényt Acsádon mellékvágányra állították. Információnk szerint az autó vezetője a soproni kórházban töltötte az éjszakát, felesége mellett, de még nem született meg a gyermekük, így feltehetőleg a fáradtságnak is komoly szerepe lehetett abban, hogy a sofőr járművével nekiütközött a Sopron felé tartó vonat oldalának. Ha a baba ma megszületik, akkor ezután két születésnapot is ünnepelhet a család január 28-án.

Fényképek és információk: 112Press